Hur det började...

ENKELT, TIDLÖST, ÄKTA , PERSONLIGT och ROLIGT -   det är några av ledorden i mitt arbete. 

Tar du hand om dina silversmycken så håller de en evighet. Därför är det viktigt för mig att designen upplevs tidlös men ändå modern. Tidlösa smycken med enkla linjer och en lekfull touch.  Smycken som har en tydlig historia och innebörd. designLenaW smycken ska få dig att skina,  göra dig starkare, säkrare och gladare.


                 

EN SILVERDRÖM  ….men så har det inte alltid varit.

Efter att ha arbetat ”med huvudet” i en kreativ värld under många år ville jag skapa något med händerna och allt började när jag lärde mig knyta pärlhalsband och blev helt förälskad i alla färger på pärlor men framförallt alla former. Klassiska runda vita blandade med ovala, droppformade och barockpärlor i alla färger. Jag som egentligen aldrig varit speciellt intresserad av smycken förlorade mig helt i pärlornas värld. Det var bara ett krux - det fanns så tråkiga lås, så jag anmälde mig till en kurs i silversmide för att lära mig göra lås och sen var jag helt fast i metallens värld. Så många lås har det i ärlighetens namn inte blivit sen dess men mycket annat. 

Välkommen till designLenaW 


Småskaligt
Alla smycken gör jag i små serier, ibland bara några stycken, ibland kanske hundra, men aldrig massproduktion och alla är handgjorda av mig utifrån silvertråd och plåt. Även om det är en kollektion som hör ihop så blir varje smycke lite olika, men det är ju det som är charmen med hantverk. Att hålla företaget litet och personligt är en av mina ambitioner och jag vet att du som har ett designLenaW smycke uppskattar att det inte finns i så många upplagor. Det är också därför du inte hittar designLenaW hos så många återförsäljare. De få återförsäljare som har mina smycken är små härliga butiker där jag känner att mina smycken hör hemma, butiker där det nästan känns som att du köper smycket direkt av designLenaW. 

Närproducerat

Min lilla verkstad ligger i Täby utanför Stockholm där jag bor. Den är inte stor men räcker alldeles utmärkt till för det jag drömmer om och förverkligar vid arbetsbänken. Många smycken får nya ägare vid de marknader och andra evenemang där jag är med, medan andra hittar nya ägare via hemsidan. 

Hållbart
Alla smycken är sterling silver med detaljer av guld, mässing eller pärlor. Att arbeta i en ädelmetall är hållbart i sig och silversmycken håller i en evighet. Visst kan de bli lite smutsiga eller oxidera men det går ju att göra något åt om man vill, eller så bestämmer man sig för att det är fin patina.  För mig är det viktigt att designen upplevs som tidlös så att du kan ha ditt smycke många år från nu utan att känna att det var modernt för hundra år sen. Men om du skulle lägga det i smyckeskrinet och ta fram det om tio år så är det bara att putsa upp och börja använda. Och visst är det roligt att kunna putsa upp t.ex. ett ärvt smycke så det blir fräscht. Tröttnar du på designen eller känner att du vill ha något nytt så kan vi alltid återvinna silvret och använda till att göra en ny design.

Se fler småskaliga, närproducerade och hållbara smycken här


designLenaW gör tidlösa silversmycken med enkla linjer och en lekfull touch. Smycken som har en tydlig historia och innebörd, som blir mer än bara smycken, Alla tillverkade för hand i verkstan utanför Stockholm

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 designLenaW