Dataskydds & Integritetspolicy 

Det är viktigt att du känner dig trygg med hur vi på Winbos Tankar & Ting AB, designLenaW  hanterar dina personuppgifter.  Vi skyddar den informationen och följer naturligtvis de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.  Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidarebefordrar aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.



Vi får information om dig från tre håll: 

  1. Information som du ger till oss när du kontaktar oss per brev, e-mail eller telefon, anmäler att du vill ha nyhetsbrev eller ger oss dina uppgifter när vi syns ute på en marknad eller något annat event.
  2. Vi får också information när du köper smycken i vår egen webbutik  eller på en marknad eller ett event. Det kan t. ex. vara namn, adress, telefonnummer eller e-mailadress i samband med beställningar och betalningar
  3. Genom cookies. På vår hemsida/webbutik använder vi oss också av cookies, små textfiler som lagras i din dator och bland annat hjälper till  för att ”tillfälligt komma ihåg” vad som lagts till i varukorgen av besökaren medan de navigerar runt i butiken. Cookiefilerna är helt anonyma och innehåller  ingen personlig information. 


Vad gör med informationen: 

Namn och e-mail adress som du lämnar till oss för att prenumerera på vårt nyhetsbrev hanterar vi i ett system tillsammans med vår betrodda leverantör av nyhetsbrev, som agerar som personuppgiftsbiträde.  Du kan närsomhelst säga att du inte längre vill ha vårt nyhetsbrev genom att klicka unsubscribe längst ned i nyhetsbrevet.  Dina uppgifter raderas då ifrån vårt system.


Information som du lämnar när du handlar våra smycken - antingen i vår webbutik eller på marknader eller mässor använder vi för att hantera din order och sparar så länge bokföringslagen och andra lagar så kräver.  


I webbutiken (där vi använder en svensk plattform, Quickbutik som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg)   lagrar vi ditt förnamn och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik för att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst).
Vid genomförande av köp, delas information med våra betalleverantörer. Det som lagras är lite olika beroende på typ av betalning  men oftast förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Betalar du med Swish lagras telefonnummer och för och efternamn. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.  Winbos Tankar & Ting, designLenaW har aldrig tillång till dina kontokortsuppgifter eller liknande.  Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt i plattformen Quickbutik.


För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.


Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt i plattformen Quickbutik.


Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående företag annat än till betrodda partners när det behövs för att driva vårt företag, vår webbplats eller vår webbutik.


Du har rätt att begära tillgång till de uppgifter vi behandlar om dig och begära att de rättas eller raderas (om de är felaktiga), att vi slutar använda dem för ett specifikt ändamål, att få ut dem i ett digitalt läsbart format. Om du tycker att vi hanterar dina personuppgifter felaktigt tar vi gärna emot klagomål och förbättringsförslag, du har också rätt att framföra klagomål till Datainspektionen (Integritetsskyddsmyndigheten).




Kontaktinformation 

Kontakta oss på info@designlenaw.se om du har frågor eller synpunkter. 

Ansvarig:  Lena Thorén Winbo  tel. 0739 47 87 33



denna policy uppdaterades senast 2019-03-11