Att Våga Gubbe Hopp

Att Våga-gubben HOPP har ett huvud av månsten, en sten som sägs motverka negativa känslor, vara lugnande och rogivande. Den påminner oss om att ha tålamod och v


 


Att Våga-gubben HOPP har ett huvud av månsten, en sten som sägs motverka negativa känslor, vara lugnande och rogivande. Den påminner oss om att ha tålamod och vänta med förtröstan. Månstenen förekommer i flera olika färger men Hopp-gubben har en vit månsten som huvud.

Varje gubbe är handgjord, med lätt smärglad ( borstad, lite "repig") yta och alla ser lite olika ut. Storlek ung. 3 cm. Du kan köpa enbart gubben som hänge eller gubben som halsband i en ormlänkskedja. (42 cm) 

Att Våga-gubben levereras i en speciellt framtagen förpackning som innehåller ett litet kort med gubbens historia i kortversion och stenens innebörd.  


LenaW om HOPP: 

Våren 2020 är en omtumlande tid som påverkar hela världen på många olika plan. Oavsett var vi befinner oss upplever vi nu en kraft som vi inte kan styra över och inte riktigt vet hur vi kan eller ska hantera ännu. Att skapa en ny Att Våga-gubbe i den här tiden var både en utmaning och en självklarhet.  Just nu känns det som att vi behöver allt som gubbarna står för  - mod att fatta rätt beslut, energi att hålla ut, styrka att rida genom stormen, tillit till att våra system klarar av det, klarhet i vad som händer, få goda nyheter att balansera de otäcka och hitta lite lycka mitt i vardagen.  Men framförallt  behöver vi hopp. Hopp om att vi kommer att klara av det vi står inför nu, och kommer att möta i framtiden. För jag tror att det kommer att vara mycket som inte kommer att gå tillbaka till så som det en gång var, kartan kommer nog att ritas om lite.

Att Våga-gubben Hopp vill med sin positiva rörelse både i armar och ben förmedla just det - Hopp! Hopp om att vi kommer att kunna ta oss an en ny verklighet men också att vi kommer att återgå lite till en tillvaro som vi är mer vana vid, hopp om att vi rider ut en storm, hopp om att vi aldrig ger upp. Gubben vill ingjuta hopp och styrka i oss alla. Jag läste någonstans en rad som fastnade i huvudet:  ”Allt i livet är tillfälligt, både bakslag och framgång”.  Och det är så sant  - vi måste bara lära oss att hantera det. 

Att det blev just en månsten till huvud växte fram. Jag har alltid tyckt om stenen i sig, det är en fin sten som finns i många olika skiftningar. Och när jag läste mer om den och att den verkar lugnande och påminner oss att ha tålamod  så tyckte jag den blev perfekt som huvud till HOPP-gubben


designLenaW gör tidlösa silversmycken med enkla linjer och en lekfull touch. Smycken som har en tydlig historia och innebörd, som blir mer än bara smycken, Alla tillverkade för hand i verkstan utanför Stockholm

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 designLenaW