No 10

No 10

15/11, 2023

Laila Ornings och min tionde gemensamma utställning. Helt ny men samtidigt en summering av de tidigare och en tillbakablick på den inspiration som vi haft genom åren.

Vi arbetar inte tillsammans utan mer sida vid sida och delar bilder och tankar som inspirerar till nya vägar. Dagarna precis innan en utställning ska öppna verkar det som att inspirationen flödar som mest för många tankeprocesser har startat just då.  Många smyckeserier har kommit till inför, eller oftare faktiskt efter, en utställning.  

I No 10 samsas Duett,  Kontraster och Fragment med Ett Stänk av Svart och Citylines och nästan som en röd tråd finns Heartbeat som egentligen inte hade sin egen utställning. Det var en fantastisk tavla från Laila som blev en älskad kollektion för mig och den lever fortfarande kvar och hittar nya uttryck hela tiden. 

Inför No 10 experimenterade jag med färg, ett experiment som började när jag tog loss färgrester från golvet i Lailas ateljé för mer än tio  år sen för att använda i  smycken. Nu introducerade Laila mig till färgen och jag har själv målat och blandat och försökt ge det silvret en färgklick både med färg och delar av tavelduk. 

Varmt välkommen till No10.  

Söndag  26 november i Hönshuset, Karby Gård Täby, 12-18 

Fredag - söndag 15 -17 december på Strängnäs Konstgalleri  på Trädgårdsgatan 24 i  Strängnäs.
Öppet fredag 12-18 lördag och söndag 10 -16 designLenaW gör tidlösa silversmycken med enkla linjer och en lekfull touch. Smycken som har en tydlig historia och innebörd, som blir mer än bara smycken, Alla tillverkade för hand i verkstan utanför Stockholm

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 designLenaW