Nej, nej idag ska du INTE bära några smycken!

Nej, nej idag ska du INTE bära några smycken!

1/07, 2019

Ooops - Kan du tänka dig att från en smyckedesigner få rådet  - använd INTE dina smycken? Nej kunde just tänka mig det. Smycken mår allra bäst av att bäras, förstås, men det finns faktiskt tillfällen då det är bättre om de får vara kvar i sin påse, eller tillfällen då du i alla falla bör tänka på vilka smycken du har på dig. Silversmycken kan hålla i en evighet om du bara ägnar dem lite omtanke emellanåt.  Och blir de lite matta och trötta så gå de att putsa upp. 

”Sist på - först av” är principen som ska gälla. 

Silversmycken hatar hudlotion, sollotion, handkräm och hårspray så smörj gärna in dig först och ta på ringarna sen.  Samma sak när du klär dig - vänta med smycken till sist - vem har inte varit med om att ett smycke fastnat i nylonstrumporna med en maska till följd - och helst när man har bråttom också - jag har - många gånger !!  Eller ett örhänge som åker av när klänningen eller polotröjan ska på. Så himla irriterande.  

Jag brukar lämna min smycken utanför badrummet helt när jag gör mig iordning, inte bara för att silversmycken och badrum inte är någon bra match rent allmänt, men jag sätter gärna på alla smycken vid en annan spegel än badrumsspegeln för att slippa se ett örhänge åka ner i avloppet för det är sååå trist.  Dessutom är ju smycken pricken över i:et och ska förhöja din klädsel så då är det bra att ta på sig dem när man är färdigklädd. 

Naturligtvis ska man alltid ha snurrebuss,  eller en liten plaststopp, på alla örhängen men vill det sig illa så kan även den åka av om man fastnar med en tröja som ska över huvudet.  Mig har det hänt när jag varit ute och shoppat kläder.  Supertrist trist att krypa omkring på golvet i provhytten och leta örhängen, ingen höjdare alls så det gäller att ha koll på sina örhängen och armband så de inte ligger kvar på golvet. Snurebussar kan ibland bli lite slitna och slappa men när det händer brukar jag ta och nypa ihop de runda öglorna med hjälp av fingrarna eller en liten tång. Då brukar de bli bättre. 

Andra tillfällen då det inte heller passar så bra med smycken är 

  • när du sover - smyckena kan göra dig illa, skadas, eller ramla av i sängen.  
  • när du badar och solar. Kloret i poolen kan missfärga dina smycken och de små sandkornen på stranden gör lätt repor och kan fastna i infattningar. Och sen är det lätt att framförallt ringar glider av när fingrarna blir våta i vattnet  och det är ingen lätt uppgift att hitta ett smycke på havsbotten. Och smycken gillar ju inte solkräm heller så det är ytterligare en anledning. 
  • när du tränar, tar du i och blir svettig blir det ingen toppenkombination med smycken. 

Men annars -  använd din smycken så ofta du kan -  varje dag oavsett om du går hemma och stökar, är på jobbet eller ute med vänner.  Smycken mår allra bäst om de bärs och vi mår bra av ett fint smycke som förgyller dagen både till vardags och fest.  

men kom ihåg - smycken ska tas på sist och tas av först. 

Nu när du vet när du ska ha eller inte ha dina smycken så kan du handla fler här :) - armbandhalsbandörhängenringar  

PS. Jag har faktiskt ibland på mig mina ringar när jag diskar för hand bara för att de blir rena. Som sagt de gillar diskmedel men hatar handkräm.  Diska på -:)  DS.

Har du frågor om smycken så maila eller ställ dem på Facebook-sidan. Jag svarar så fort jag kan.


Lena designLenaW gör tidlösa silversmycken med enkla linjer och en lekfull touch. Smycken som har en tydlig historia och innebörd, som blir mer än bara smycken, Alla tillverkade för hand i verkstan utanför Stockholm

Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 designLenaW