Mina sommarpärlor  2020  Nr 6 - 10

Mina sommarpärlor 2020 Nr 6 - 10

Idag är det dags för fem nya sommartips och sommarpärlor.  Nr 6 - 10   de första fem hittar du i förra blogginlägget.

Tio av mina ordinarie silverörhängen, ett örhänge från varje kollektion, har i sommar fått sällskap av en liten sötvattenpärla någonstans på smycket. Nu finns det bara ett exemplar av varje och jag kommer bara att göra max 3 st av varje smycke och bara den här sommaren.  Som en liten mini-sommarkollektion åtföljd av några tips inför sommaren. Sommarpärla Nr 6

TALK Sommarpärla - den lilla pärlan sitter fint på sniskan i örhänget som annars är mer av ett statement och inte det första man tänker på i kombination med en pärla. 


Gotland  - ja jag vet att vi kanske inte bör åka till Gotland i sommar men om du ändå är där så finns det så mycket att se. Själv tillbringade jag många somrar uppe i Fårösund på kurs när jag var tonåring men har tyvärr bara varit tillbaka en handfull gånger sedan dess, men Gotland känns speciellt och ligger högt på listan av resmål i framtiden. Jag älskar den karga naturen och de långa stränderna, den ger sådant lugn och inspiration men jag kan också livligt föreställa mig hur det känns när höststormarna viner runt knuten. Visby är ju alltid Visby, och jag vet att det kommer att vara en utställning i Visby domkyrka v 34, men det är som att hela Gotland vimlar av små smultronställen värda att besöka. 


Sommarpärla Nr 7


Creoler Sommarpärla - creoler är egentligen ett väldigt praktiskt örhänge som kan användas precis som det är eller med valfritt hänge på. Creoler är inget som jag normalt har i kollektionerna utan gör ibland på beställning. Den här creolen med det lilla hänget med  en liten fin sötvattenpärla finns bara i ett enda exemplar. 


Skogen - pärlan som bokstavligt talat finns runt knuten i hela landet. Inte en av mina absoluta favoriter men snart kommer svamparna och bären och bara man slipper myggen så är det ändå rätt fridfullt både att försöka plocka lite av naturens godis eller bara ta en promenad. 


Sommarpärla Nr 8


Frozen Lake Sommarpärla - lite av en motsats javisst - en frusen sjö och sommar.  I den lilla ”vaken”, detaljen som finns på varje smycke i serien,  sitter en pytteliten sötvattenpärla och glimrar fint.   

Oasen var som helst - kanske den bästa sommarpärlan av dem alla - en bra bok. Den kan man njuta av var man än är och när som helst. Jag lånar flitigt på biblioteket och har precis upptäckt läsplattan som jag fick present för inte så länge sedan. Först tänkte jag hmm, jag gillar ju riktiga böcker och vill gärna låna istället för att köpa men sen upptäckte jag att det gick att låna e-böcker på biblioteket  och ladda ner på läsplattan  och då var det kört haha,  det finns precis hur mycket som helst att upptäcka i litteraturväg - tungt eller lättsamt  bara att välja  vad man ska njuta av på stranden, under parasollet i skuggan, eller inomhus när sommarregnet strilar - rätt skönt eller hur?  Själv är jag är deckarfantast men läser allt jag kommer öve just nu känns det som. Vad gillar du? 


Sommarpärla Nr 9

Heartbeat Sommarpärla Alla örhängen i serien Heartbeat är helt unika och det gäller ännu mer för de som är lite större och grövre än för de traditionella. Den lilla pärlan gör sig fint någonstans i hjärtslaget.

Västkusten - När jag tänker Västkusten tänker jag på de karga klipporna längst med kusten från Göteborgs skärgård och uppåt, alla härliga sommarpärlor i sig. Det finns säkert hundratals små vikar och kryp-in som väntar på att bli upptäckta.  Tillräckligt många för att vi inte ska behöva ligga på varandra på klipporna, ja om man inte vill in till några av de mer kända strandhuggen förstås.


Sommarpärla Nr 10

Cityline Street Sommarpärla de annars helt rena raka örhängena har fått en pärlkamrat på utsidan, eller insidan beroende på hur man väljer att bära dem


Centralkonditoriet i Väderstad - vilket ställe !! Jag måste ju avsluta tipsen på ett riktigt smarrigt sätt. Väl värt en avstickare från stora vägen dvs E4:an.  Massor av gott kaffebröd, goda smörgåsar och bröd att köpa med sig hem och allt i en härlig miljö både ute och inne. 


Ja det här var mina tio speciella sommarpärlor i smycken för den här sommaren och några tips på smultronställen. Man kan nästan tro att Sverige bara består av kustremsor om man läser tipsen, eller hur :)?    Men nu är jag är nyfiken på vad du har för tips på sommarpärlor runt om i Sverige. Dela gärna med dig på Instagram under hashtaggen #dlwsommarpärlor eller på @designlenaW på Facebook eller maila mig. 


En riktigt riktigt skön sommar önskar jag dig. 


Lena