Mina sommarpärlor 2020   Nr 1 - 5

Mina sommarpärlor 2020 Nr 1 - 5

Tio av mina ordinarie silverörhängen, ett örhänge från varje kollektion,  har i sommar fått sällskap av en liten sötvattenpärla någonstans på smycket. Nu finns det bara ett exemplar av varje och jag kommer bara att göra max 3 st av varje smycke och bara den här sommaren.  Som en liten minisommarkollektion. 

När jag satt i verkstan och arbetade med smyckena virvlade tankarna iväg - det finns en annan typ av sommarpärlor också, små eller stora smultronställen som jag uppskattar under sommaren. Det är ju också en form av sommarpärlor.

Så här är min lista på tio sommarpärlor - en pärla för öronen  och ett tips för själen under sommaren 2020, utan inbördes ordning.  Idag nr 1 - 5


Sommarpärla nr 1

Ett stänk av Sommarpärla är en variant på örhänget i serien Ett Stänk av Svart där onyxen fått ge plats för en liten sötvattenpärla.  Den vita pärlan är en fin kontrast till det borstade silvret som nästan kapslar in den.


Munthes Hildasholm - ett utflyktsmål i Leksand om du vill inspireras av konst, skulptur och historia.  Jag har inte hunnit dit än i sommar men jag vet att det är en fantastisk utställning som pågår i Skulpturparken till den 5 september så jag kommer definitivt att åka dit. Laila Orning, konstnären som jag brukar göra utställningar med, är med i Skulpturparken och gör guidade turer den 15 resp 22 juli kl. 17. Läs mer på Hildasholm.orgSommarpärla nr 2

Street studs  Sommarpärla de klassiska studsen med en pytteliten pärla i botten.  


Vaxholm  - min närmaste skärgård. Det är hit jag åker för att njuta av vattnet, skärgårdsbåtarna och äta glass - och det kan man göra ofta.Sommarpärla nr 3

Simple Sommarpärla - det klassiska enkla örhänget Simple har får en ny touch med en pärla som sitter nästan som inkapslad i botten. Simple Sommarpärla är lite tjockare än det ursprungliga Simple-örhänget men fortfarande smäckert och tidlöst enkelt.


Båstad - Vad är en sommar utan Båstad? Men i år blir den sig inte lik - inga tennisveckor och ingen Hantverksmässa på Norrvikens trädgårdar. Men trots det finns det så mycket att göra i Båstad - bara vara!  Norrvikens trädgårdar har öppet som vanligt och man kan åka till Våffelstugan,  njuta av utsikten från italienska vägen  eller bara ta det lugnt vid stranden och hitta snäckor och sjöstjärnor  och lyssna på vågskvalp.  Ja hela Bjärehalvön har så många fantastiska små ställen att besöka.


Sommarpärla Nr 4

Movement Sommarpärla är ett par långa hängande smäckra örhängen som flyger fritt i vinden.  Movementfamiljen har en sötvattenpärla i hänget och armbandet men har inte haft några uttalade örhängen i familjen tidigare så kanske, kanske är den här för att stanna.


Öregrund - också en kustnära pärla med underbara vyer, många bra restauranger mitt i hamnen och mysiga småbutiker. Jag är inte med på Hantverket i Öregrund i år men om du är där så passa på att besöka min gamla ”kollegor” i den fina butiken på Strandgatan.


Sommarpärla Nr 5

City Pearls  den enda Sommarpärla som faktiskt finns året runt. Ett par örhängen som är tuffa och mjuka på samma gång - precis som storstan.


Stockholm - Sommarstaden med stort S!!! Jag njuter verkligen av Stockholm och allt vatten som finns mitt i stan. Det känns så lyxigt att bara gå omkring och uppleva alla kontraster - modern storstad, skärgårdsstad, gammal stad - det finns så mycket att både titta på och uppleva. I Stockholm hittar man alltid nya guldkorn hela tiden och man blir aldrig ”färdig” med staden. Parkteaterns föreställningar på somrarna runt om i parkerna brukar alltid vara helt fantastiska och välbesökta men i år blir det inga av förklarliga skäl. Men man spelar för barnen på en speciell scen i Galärparken så det blir kultur för de yngsta i alla fall. 


Det här var de första fem av tio speciella sommarpärlor i smycken för den här sommaren och några tips på smultronställen.  Håll utkik efter resten som kommer här på bloggen inom några dagar.  Och dela gärna med dig av dina egna smultronställen runt om i Sverige under hashtagg #dlwsommarpärlor på  Instagram eller via Facebook.

En riktigt riktigt skön sommar önskar jag dig. 

Lena