Att Våga Gubbens Blogg - Liten och stark

”Den som är stark måste vara snäll”  säger Pippi Långstrump och visst är det sant.  Är man stark så kan man göra så mycket gott  - om man använder sin styrka på rätt sätt. 

När man säger styrka tänker nog de allra flesta först på fysisk styrka, muskler och ork. Men styrka är så mycket mer än den fysiska biten. Styrka hänger tätt ihop med mod och att våga, att våga visa sig sårbar,  att våga visa sig stark,  att våga så upp för det man vill och satsa på sin dröm alldeles oavsett vad alla andra tycker  och tänker.   Och precis som att man tränar sina muskler kan man träna sin mentala styrka oavsett  bakgrund - styrka är inget man föds med det är något man tränar sig till och måste underhålla.     

Att Våga-gubben Styrka är en gubbe med kraft. Kraft i steget och kraft i armen. Jag ville att den skulle utstråla lite ”djävlar anamma, här kommer jag”. Just för att hjälpa till att fokusera och ge bäraren den lilla extra pushen, att fungera som en ständig påminnelse till att DU KAN!

Att det blev just hematiten som huvud för Att Våga Gubben styrka är egentligen inte konstigt. Hematit är en typ av järnmalm, en rödaktig järnoxid och en väldigt stark och stärkande sten.  Hematiten hjälper oss komma ned på jorden och sortera ut saker och ting, den stärker vårt självförtroende. Vissa säger att man ska bära en hematit när man behöver balans och jämvikt.  Och i balans och jämvikt är man stark. 

Jag imponeras alltid av hur starka idrottsmän är. Fysiskt förstås men framförallt mentalt. Hur de lämnar det som varit bakom sig, lär av misstagen, laddar om och kommer igen och inte verkar bry sig alltför mycket om alla negativa skriverier vid en prestation som kanske inte gick som förväntat. De tror benhårt på sin egen förmåga oavsett resultat, vet att de har sitt öde i sina egna händer och ger aldrig upp utan kommer igen och igen. Satsar allt för att nå sitt mål. Det har varit alldeles speciellt tydligt under alla skidtävlingar som precis varit. Vilka fantastiska idrottsprestationer från så många. Och inte nog med att de kämpar med sin sport i sig, vissa dagar har ju vädret varit rent ut sagt bedrövligt men de kämpar vidare - Imponerande!  

Vad är styrka för dig?

att våga gubbarna hittar du här