Småskaligt, närproducerat och hållbart

Småskaligt, närproducerat och hållbart, det låter lite som reklam för en gårdsbutik så här i skördefesttider eller hur? Men det är också en beskrivning av designLenaW.


Småskaligt
Alla smycken gör jag i små serier, ibland bara några stycken, ibland kanske hundra, men aldrig massproduktion och alla är handgjorda av mig utifrån silvertråd och plåt. Även om det är en kollektion som hör ihop så blir varje smycke lite olika, men det är ju det som är charmen med hantverk. Att hålla företaget litet och personligt är en av mina ambitioner och jag vet att du som har ett designLenaW smycke uppskattar att det inte finns i så många upplagor. Det är också därför du inte hittar designLenaW hos så många återförsäljare. De få återförsäljare som har mina smycken är små härliga butiker där jag känner att mina smycken hör hemma, butiker där det nästan känns som att du köper smycket direkt av designLenaW. 

Närproducerat
Min lilla verkstad ligger i Täby utanför Stockholm där jag bor. Den är inte stor men räcker alldeles utmärkt till för det jag drömmer om och förverkligar vid arbetsbänken. Många smycken får nya ägare vid de marknader och andra evenemang där jag är med, medan andra hittar nya ägare via hemsidan. 

Hållbart
Alla smycken är sterling silver med detaljer av guld, mässing eller pärlor. Att arbeta i en ädelmetall är hållbart i sig och silversmycken håller i en evighet. Visst kan de bli lite smutsiga eller oxidera men det går ju att göra något åt om man vill, eller så bestämmer man sig för att det är fin patina.  För mig är det viktigt att designen upplevs som tidlös så att du kan ha ditt smycke många år från nu utan att känna att det var modernt för hundra år sen. Men om du skulle lägga det i smyckeskrinet och ta fram det om tio år så är det bara att putsa upp och börja använda. Och visst är det roligt att kunna putsa upp t.ex. ett ärvt smycke så det blir fräscht. Tröttnar du på designen eller känner att du vill ha något nytt så kan vi alltid återvinna silvret och använda till att göra en ny design.

Se fler småskaliga, närproducerade och hållbara smycken här

Nu får vi njuta av den första riktiga höstmånaden och hoppas på många fina höstfärger.

/ Lena